Kert és Terasz

Minden szobánk - egy szépséges terasszal - a központi kertre nyílik.

Itt megpihenhetsz

Udvari élet - természetes környezetben

A friss levegőn töltött idő feledhetetlenné teszi ezt a tájat.

Személyes kedvenceink a pajta és a kerti terasz, ahova fantasztikus dolgok kerültek.

A pajtában egy közösségi rész került kialakításra, ahol rossz idő esetén lehet játszani (gyerek játszósarok, sok-sok játékkal, szőnyeggel, a falon régi szerszámokkal), de ha nagyon meleg van, vagy esik az eső, a jógaórák itt is megtarthatóak. És, hogy a hűvös napokra, nyárestékre is gondoljunk, legújabb büszkeségünk, egy hatszemélyes finn szauna is ide került (az egykori zöldségtároló helyére), páratlan kilátással a pajta mögötti rétre, így szaunázás közben hosszú ideig figyelhetjük az ott lustán legelésző, kérődző teheneket. Szintén a pajta egy részében lett kialakítva egy nyárikonyha, ami közvetlen kapcsolatban van a nagy terasszal. A nyárikonyhában "spalhelt" is van, a régi idők konyhai eszközeivel díszítettük, nagyon büszke vagyok a régi tarkedli sütőmre és tyúkhálóval díszített konyhaszekrényre is. (igazi közösségteremtő helynek használjuk, ami a kerti sütögetésnél, a kemencés bulinál, éjszakai fürdőzésnél is központi helyet tölt be.)

A pajta melletti részen, (közvetlenül a nyárikonyha mellett) fekszik a nagy terasz, ahol egy csodálatos, igazi őrségi sütőkemence található, asztalokkal, székekkel, napozóágyakkal. Mellette, a kb. 100 éves lugas pompázik.  Ha itt ülsz akkor a telek végén futó patakra és a templomtoronyra látsz rá. 

Az udvarban gyerekjátékok és hinta is található. Mellettük a zöldséges kert fekszik ami illatos zöldségekkel ajándékozza meg a nyaralókat. 

A pajta részben  egy „múzeumszobát” rendeztünk be, ahol a papa asztalos szerszámait, a házban talált régi gazdasági eszközöket állítottuk ki, de más régi tárgyak is láthatóak itt: csizmahúzó, kaszaélesítő sámli, való, vesszőből fonott babakocsi... Ide be lehet majd menni, közelről is meg lehet szemlélni a kiállított darabokat.

A terasz folytatásában, a patak felé a réten egy fürdődézsát is felállítunk. Itt lehűtheted magad, ha kimelegedtél. Ősszel és tavasszal pedig a dézsa meleg vizéből szemlélheted a környék csodálatos színeit.

Végül ne felejtkezzünk meg a pajta mögötti nagy, fedett teraszról sem, amit szintén Sanyi készített. Vastag, masszív oszlopai azt a célt szolgálják, hogy az aerial jóga órák során akár 12 gyakorlatozót is megtartsanak. De ha nem jógázni, hanem csak beszélgetni, vagy csak üldögélni szeretnél egy jó kávé mellett, akkor is ajánljuk a teraszt, ahol a függőszékeken elmerenghetsz egy nyári koraeste puha fényeiben.