Németfalu szoba14.000.-Ft / éj 2 fő részére
A megőrzés szépsége

Felszereltség:

A szobában franciaágy található. A szoba összenyitható a szomszédos péntekfalu szobával, így egy négy-, ötfős család kényelmes elhelyezését is szolgálhatja.

A szobában látható bútorok zöme Indiából, a szék Indonéziából érkeztek. Azért választottuk a vendégház többi szobájába ezeket a bútorokat, mert hiszünk benne, hogy keményfa anyagukkal, rusztikus kidolgozásukkal és merész formájukkal egyaránt szolgálják a hagyományok iránti tiszteletet és modern életfelfogást.

Kerkafalva eredetileg két ikerfalu – Kerkanémetfalu és Kerkapéntekfalu – 1943-as egyesítéséből kapta a nevét. Házunk Németfaluban van, amelyet a krónikák először 1387-ben említették. A Németfalu név a falu eredeti lakóinak nemzetiségére utal. A Németfalu szoba eredetileg a bor tárolására, készítésére szolgáló boroskamra volt, amelynek előterében helyet kapott az óriási prés is. A mostani fürdőszoba helyén álltak a hordók, az ágyak helyén a prés (a prés és a hordók ma is megtekinthetőek a pajtában) és azok a fából készült nagy edények, dézsák, amiket csak ritkán, például disznóvágáskor használtak. Az ebédlő falán látható annak a hordónak az első feneke, amelyen dédapám, Kovács Gyula monogramja látható. Bár a környék nem első osztályú bortermő vidék, mégis, szinten minden háznál készítettek bort, elsősorban kékszőlőből. Ilyenek voltak a rózsaszín és a fekete kormin, az elvira, az izabella és a sokat kárhoztatott noha szőlők. Nagyapám gyakran járogatott a Boroskamrába, mondta is nagyanyám, hogy „tellik a kamraajtó, nyíllik a kamraajtó”.